Charlotte van der Mijn

Ik ken: “Hard werken en Hard spelen”. Het was jarenlang mijn speelveld, mijn werkomgeving, mijn passie. Het heeft mij twee burnouts opgeleverd, maar ook een vakantiehuisje in Overijssel. Ik heb moeten leren waar mijn grenzen lagen in een snelle, veeleisende omgeving, hoe ik die kon bewaken en wanneer ik er overheen moest. Ik heb ook geleerd dat je assertief kunt zijn zonder ruzie en conflicten.

 

Mijn inspiratie als Sterk op het Werk coach ligt bij het nadenken over en herstellen van de balans tussen eigen belang en organisatiebelang. Dat kan het verbeteren van assertiviteit zijn, maar ook performance coaching of loopbaanadvies. Ik begeleid cliënten die klachten hebben als gevolg van werkstress; die moeite hebben om zich staande te houden in de organisatie of last hebben van de werkdruk; die geconfronteerd worden met een gebrek aan waardering of een teveel aan kritiek; die richting burn-out of bore-out gaan.

 

Ik ben ook business coach voor ondernemers – van ZZP tot MKB – bij wie het bewaken van de balans tussen de verschillende belangen nog belangrijker kan zijn. Tevens geef ik lezingen en advies over het voorkómen en oplossen van Ellende op de werkvloer.

 

Ik heb als manager gewerkt bij grote multinationals als Wolters Kluwer, bij internationale organisaties als het Institute for International Research en bij diverse MKB bedrijven, waaronder een grote fysiotherapiepraktijk, een uitzendbureau en een reclamebureau.  Ik ben ook 13 jaar lang directeur geweest van mijn eigen juridisch opleidingsinstituut Permeduc, Instituut voor Permanente Educatie.

 

Permeduc ontwikkelde cursussen, webinars en congressen voor juristen, fiscalisten, bankiers, verzekeraars, directie en (HR)management. Dat vraagt om een gedegen kennis van de wereld waarin zij werken, nieuwe wet- en regelgeving, de onderwerpen die hen boeien en de problemen waar ze tegenaan lopen.

 

In 2014 heb ik de opleiding tot ‘Rots & Water’ trainer gedaan, een psychofysieke weerbaarheidstraining met anti-pest programma. Veel van mijn Assertiviteitstrainingen komen hieruit voort; vergroten van de zelfbeheersing, de zelfreflectie en het zelfvertrouwen. Daarna de HBO Coachingsopleiding gevolgd. Ik ben nu lid van diverse intervisiegroepen en doe uiteraard aan permanente educatie.

 

Als coach werk ik graag “zacht als het kan, hard als het moet”. Een combinatie van inlevingsvermogen en verdraagzaamheid met een no-nonsense en directe aanpak. Ik kan eindeloos geduld opbrengen maar daarin wel richting het afgesproken doel gaan. Ik ben niet altijd even makkelijk voor mijzelf (of voor een ander), maar wel een leuk mens met een goed gevoel voor humor.

 

Samen met Frank werk ik voor organisaties aan duurzame inzetbaarheid en het behouden van (tevreden) medewerkers. Wij bieden coaching en ook trainingen op het gebied van mobiliteit in de organisatie, assertiviteit, de manager als coach, leiderschap en voeren van lastige gesprekken.

 

Je kunt mij bereiken via 055 – 534 63 12 of per email via info@sterkophetwerk.NU.