Als werken leuk zou zijn

Als werken leuk zou zijn, dan wist ik wel wat ik te doen had. De wekker zou al om 6 uur afgaan, omdat ik als eerste onze receptioniste wilde begroeten op deze mooie dag. Wat zou ik me verheugen op de projecten die ik vandaag kon aanpakken, doorontwikkelen en afronden. Elke dag een klein resultaat is elke dag geleefd!

Ik verheugde me bij het scheren op mijn leuke collega’s die ik vandaag weer zou tegenkomen. Tal van vragen schieten al door mijn hoofd die ik ze wil stellen. Jammer dat ik ook 8 uur moet slapen, want ach, ik heb nog zo veel ideeën voor de organisatie. En ik verheug me al op mijn leidinggevende die me staat op te wachten, met verse cappuccino in haar handen om mijn dag een warm en smakelijk welkom te geven. Wat een geweldig idee was het om flexibele werkplekken in te richten, want nu kan ik veel meer collega’s ontmoeten. Iedereen heeft wel iets te melden: een inspirerende ervaring thuis, een mooie droom om na te jagen, een scherp resultaat waar we allemaal een beetje in mogen meedelen, of een schouderklopje – gewoon omdat ze blij zijn dat ik er ben.

Geen dag zou hetzelfde zijn en elke dag zouden er genoeg redenen zijn om gepassioneerd aan de slag te gaan. Een 8-urige werkdag zou me veel te kort zijn, maar gelukkig wachten mijn geliefden mij thuis op. Aan hen kan ik al mijn plezierige ervaringen van de dag vertellen, van hun hoor ik wat ze zelf hebben beleefd en bij hen weet ik me geborgen. Och, en bovenal: wat zou ik gelukkig zijn! Nooit meer moe.

Ik ga het vandaag nog leuk maken.

Hoeveel procent van je eigen werkdag voldoet aan bovenstaande?

Frank van der Mijn